Gebruikersinterface

De DesignPH plug-in voegt een aantal elementen toe aan de standaard SketchUp interface zoals: functies op de applicatie werkbalk, voorwerpen op context menu’s of zwevende werkbalken.

Zowel de standaard SketchUp menu’s als de menu’s die meekomen met andere plug-ins zijn beschikbaar.

De primaire DesignPH interface wordt getoond via een interactief dialoog scherm ‘DesignPH main’ welke een lijst van elementen in het model laat zien. Ook worden hier de eigenschappen van de elementen en de bibliotheken getoond

designph-userinterface-1024x526

 

Elk dialoog scherm is onderverdeeld in een aantal tabbladen. Deze kunnen worden geselecteerd door op de titel te klikken. Binnen ieder tabblad zijn een aantal uitvouwbare panelen die helpen bij het organiseren van de verschillende tabellen met informatie. De panelen kunnen worden in of uit-gevouwen door op het omgekeerde driehoekje te klikken welke zich links bovenin bevindt.

Het SketchUp/DesignPH context menu

Het contextmenu verschijnt wanneer je rechts op een gezicht of scherm van het model klikt. Buiten de lijst van gebruikelijke SketchUp functionaliteiten kun je kiezen uit één van de getoonde DesignPH functionaliteiten. Het contextmenu is een snelle manier om eigenschappen, oppervlaktes en schermen te bewerken.

De officiële website en het rapporteren van bugs

Op de officiële website van DesignPH, kan men meer informatie vinden over DesignPH, waaronder het laatste nieuws en updates . Tevens kan men hier inloggen om de handleiding te downloaden en is er een forum. Ook is er in het inloggedeelte informatie te vinden en (indien nodig) support.

Als de DesignPH aangekocht is, dan krijg de gebruiker toegang tot het gebruikersforum welke je de mogelijkheid geeft om problemen of bugs die je bent tegengekomen te rapporteren. Om een bug of een probleem wat je bent tegengekomen te rapporteren moet je geregistreerd zijn op de website met je e-mail en je registratiecode als wachtwoord.

Om een bug te rapporteren, dient de volgende procedure te worden gevolgd:

  • Controleer of je de laatste versie van DesignPH hebt en maak een notitie van het versie nummer ( deze is te vinden bovenaan het hoofdvenster).
  • Controleer op de website of het probleem wat je bent tegengekomen al bij de veelgestelde vragen (FAQ)s taat of misschien op het gebruikersforum is geplaatst.
  • Controleer het bug reports forum om te kijken of iemand anders mogelijk al hetzelfde probleem gerapporteerd heeft.
  • Kies het hoofdonderwerp in de lijst en klik erop.
  • Voeg een nieuw onderwerp toe.
  • Probeer uit te zoeken wat je precies deed op het moment dat het probleem zich voordeed en kijk of het lukt om het probleem te herproduceren.
  • Maak een duidelijke omschrijving van het probleem en van wat je aan het doen was toen het gebeurde, zodat er geprobeerd kan worden het probleem te herproduceren.
  • Maak één of meerdere schermafbeeldingen die het probleem laten zien. Deze kun je op het forum bijvoegen als bijlage.
  • Maak een copy van het SketchUp model waarmee je aan het werk was toen je het probleem tegenkwam, bewaar ook het PPP export bestand als je er een ge